Select Page

En egen website. Varför?

Av Uffe

2020-01-06

En egen site. Varför?

Nu börjar denna site bli klar och då börjar det bli dags att fråga sig vad syftet med en egen site är? Förutom att det varit stimulerande att lära sig att bygga en webbsida, att få utlopp för min kreativa sida avseende grafik och typografi, så är syftet att ge företag och rekryterare en möjlighet att litet djupare se vem jag är, vad jag kan och vad jag vill.

Grunden i arbetssökande är ju fortfarande att skicka in CV och personligt brev. Reglerna är skriva så kort och effektivt som möjligt och snabbt fånga uppmärksamheten. Man kan likna det vid en köpresa: Fånga uppmärksamheten, skapa intresse, det enkelt för en köpare att lära sig mer för att slutligen köpa produkten.

Utmaningen då i en vanlig ansökan är att får rekryteraren att gå vidare efter att denna har läst den. Som arbetssökande är jag utlämnad till att någon sorterar ansökningarna och eventuellt väljer ut några för intervju. Det blir med andra ord ett hack i köpresan där jag som “säljare” får svårt driva “kunden” vidare.

Möjligheterna för mig att driva köpresan vidare är idag de traditionella; ringa telefon, lämna meddelande och söka via mejl. Men dagens kunder söker oftare enklare sätt att lära sig mer om varan eller tjänsten. Min tanke med den här siten är att en rekryterare som blivit intresserad av min CV på ett enkelt sätt kunna lära sig mer på ett ett enkelt sätt.  John Ekman på Conversionista uttrycker det som att öka motivation och minska friktion.

Foto: Författaren

Mer från bloggen…

Analytikerns Dilemma

Analytikerns Dilemma

Som analytiker är det inte ovanligt att man får redovisa sina insikter i ett möte med beslutsfattare i företaget. I...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

// Ändrar läs merknappen