Select Page

Analytiker med stort intresse för kommunikation, kundresor och media.

Min starkaste drivkraft har alltid varit att förstå människor och hur man genom kommunikation kan påverka beteenden baserat på data och analys. Jag kommer från mediabranschen och har under en stor del min karriär jobbat med radiostationer. Data och Internet har dock alltid funnits med som ett stort intresse. På senare år har jag utvecklat min karriär genom att kombinera mitt intresse för data och analys med mitt stora intresse för Internet.

Jag började gentligen som programledare på Mix Megapol. Men jag kom snart till insikten att det var strategierna som var det intressanta. Mitt första strategiprojekt var att öka marknadsandelarna för Megapol. Genom ett gediget insiktsarbete baserat på data och analys ledde jag skapandet av en ny strategi som fortfarande idag ligger till grund för Mix Megapols framgång i Sverige.

Fram till helt nyligen har jag jobbat med data, analyser och rådgivning för strategiföretaget Radio Intelligence och för undersökningsföretaget Inizio. Jag har jobbat med strategiprojekt och aktivt arbetat med team i Sverige och Internationellt. Parallellt med detta har jag genom en 2-årig utbildning på IHM utbildat mig till Digital Analytics Specialist.

 

 

Digital Analytics Specialist
2016-2018

Google Analytics
Till okt. 2020

Ekonomi
Högskoleexamen
1987-2018

Projektledning 7,5 hp
2018-2018

Google Ads Search
Till juli 2020

Business Intelligence 4 hp
2017-2017

Vad jag kan

Mina spetskompetenser ligger inom analys, kommunikation och relationer. Jag är tekniskt kunnig och har en bred kompetens i många verktyg. Här följer några av de områden som jag dagligen arbetar med och där jag vill utvecklas vidare:

  • Excel
  • Google Analytics
  • Google Data Studio
  • Google Ads
  • Projektledning
  • Kundrelationer
  • Copywriting
  • Visualiseringar

Jag är nyfiken och lär mig gärna nya verktyg. Här följer några andra områden som jag i olika grad har arbetat med: Google Tag Manager, Tableau, Photoshop, InDesign, WordPress, CSS, PowerPoint, Vision Critical, Facebook Business Manager, Sprinklr med mera.

Meddelande

Kontakt

Olympiavägen 90
122 40 Enskede
+46 70 266 25 00
ulf@olympiamail.se
// Ändrar läs merknappen